Начало    Общи условия    За нас    Резервации    Контакти   
 
НОВА ГОДИНА 2023 с автобус
ПредКоледни екскурзии 2022
ИСПАНИЯ 2022, самолет
ИТАЛИЯ 2022, самолет
ПОРТУГАЛИЯ 2022, самолет
ТУНИС 2022, самолет


Февруари 2024
Март 2024
Април 2024
Май 2024
Юни 2024
Юли 2024
Август 2024
Септември 2024
Октомври 2024
Ноември 2024
Декември 2024
Януари 2025
Екскурзоводски услуги

Да откриеш новото, да научиш повече, да се почувстваш изследовател…
Може би някоя от тези причини поражда у Вас нуждата от екскурзоводска услуга в нашата прекрасна страна.
Лицензираните ни екскурзоводи са профилирани в културно-историческия туризъм и познават отлично България и нейните забележителности.
Те имат богат опит с групи от различен тип, включително специализирани по интереси посетители, бизнес-пътувания и ВИП гости.

ЦЕНИ на екскурзоводските услуги:
> Пешеходна обиколка на София, до 2 часа и половина - 180 лева.
> Пешеходна обиколка на Пловдив, до 2 часа и половина - 200 лева.
> Пешеходна обиколка в Несебър, в Созопол, до 2 часа и половина - 160 лева.
> Екскурзоводско обслужване на обиколни групи на територията на България - 220 лева плюс издръжката (нощувки и изхранване) на екскурзовода,
Цените НЕ включват:
> Входните такси при посещаване на музеи и други туристически забележителности, както и беседите в тях, ако не е позволено придружаващият гид да направи това.
> Транспортната услуга при панорамните обиколки на града и при придружаването на обиколни групи.

Пешеходната обиколката на гр. София включва:
Църквите „Света Неделя“ и „Света Петка“, джамията Баня-баши, ЦУМ и сградата на хотел Балкан, ротондата „Свети Георги“, сградата на Президентството и караула (смяна на всеки кръгъл час), сградата на Министерски съвет, Археологическия музей, сградата на БНБ, сградата на Царския дворец, пл. Александър Батенберг, градската градина, Народния театър „Иван Вазов“, руската църква "Свети Никола", пл.Ал.Невски", църквата „Света София“, Паметника на Незнайния воин, катедралата Ал.Невски" и др.


Пешеходната обиколка на гр. Пловдив включва:

 • Амфитеатъра - Прекрасен паметник от Античността е театъра от 2 век, построен от император Марк Аврелий. Този римски амфитеатър функционира и днес и има 3 000 места за зрители.
През месеците май, юни и септември тук се предлагат класически постановки. Театърът има добър изглед към Родопите.

 • Джамията Джумаята - Най-старата джамия в България, от 15 век. С красив фонтан във вътрешния двор и слънчев часовник на външната стена.

 • Римския форум. От него са открити улици, покрити с каменна настилка и основи на отделни сгради.

 • Римския стадион. Построен е през 2 век. От него се вижда изхода и западната му част, както и остатъци от помещения и от водопровод. Някога този стадион е бил с 30 000 места за зрители.

 • Черквата Св. Константин и Елена е построена през 1830-1832 год. Позлатената външна стена е създадена от известния дърворезбар -Йоан Пашкула. Много от иконите са изработени от Захари Зограф.

 • Черквата Света Марина. Построена е през 1851-1853 год. Заслужава внимание красивата дърворезба на олтара на епископския стол и анвона. Много от иконите в черквата са творение на Станислав Доспевски, първият български художник с академично образование.

 • Музейна атмосфера в Стария Пловдив създават реставрираните къщи от 19 век, с красиво оцветените си фасади.

 • Къщата на Агир - Куюджоглу от 1847 год. е един от най-фотографираните обекти на града. Тя е с богато декорирана фасада и в нея се намира днес етнографския музей.

 • Къщата на Георгияди. В нея се намира музея на националното освобождение.

 • Къщата на Хиндилиян е принадлежала на богато семейство арменци търговци. В нея можете да видите най-разкошното и ценно вътрешно обзавеждане в Стария Пловдив.

 • Хисар Капия. Източната порта от късно античната епоха, когато днешният Пловдив е бил обявен за град (4-1 век преди н.е)

 • Имарет джамия. Тя впечатлява със зигзагообразния релеф на своето минаре. Вътре са запазени фрагменти от стенопис.« Назад
 
 
Начало    Общи условия    За нас    Резервации    Контакти    Sofia Tours © 2008 Уеб Дизайн: ПроСтудио